Completul care judeca dosarul lui Mohammad Munaf, acuzat de rapirea jurnalistilor romani, a anuntat astazi ca ambasadorul Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, se va intoarce in tara pe 6 martie, potrivit unei adrese a MAE, noul termen in cauza fiind fixat dupa aceasta data, informeaza NewsIn.

Potrivit unei adrese depusa la dosar de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Mihai Stuparu isi va termina in curand misiunea diplomatica din Irak si va reveni in Romania pe data de 6 martie. In aceeasi nota a ministerului au fost precizate adresele unde Stuparu poate fi citat, respectiv la domiciliul din Romania si la cel din Bagdad.

Avocatul lui Ovidiu Ohanesian a reiterat, la termenul de astazi, cererea de audiere a Noricai Nicolai, motivand ca aceasta a declarat public ca are informatii privind rapirea jurnalistilor romani.

In replica, procuroarea a cerut respingerea solicitarii, pe motiv ca Norica Nicolai a facut declaratii privind fuga lui Omar Hayssam, care face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a fixat un nou termen pentru 13 martie.

In martie 2005, cei trei jurnalisti au plecat in Bagdad pentru a realiza o serie de reportaje despre noua administratie irakiana. Deplasarea a fost finantata de controversatul om de afaceri sirian Omar Hayssam si de prietenul acestuia, irakianul Mohammad Munaf. Criza ostaticilor din Irak a luat sfarsit pe 22 mai 2005, cand cei trei jurnalisti au ajuns in tara.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 13 iunie condamnarea lui Omar Hayssam la 20 de ani de inchisoare in baza Legii privind prevenirea si combaterea terorismului, raportat la articolul 189 Cod Penal privind lipsirea de libertate a unei persoane si la 10 ani interzicerea unor drepturi.

Mohammad Munaf a fost condamnat la moarte prin spanzurare de instanta Tribunalului Penal de la Bagdad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.