Comitetul Director (CD) al SRTv a decis modificarea procedurilor de recrutare si selectie a personalului pentru posturile de conducere si executie in televiziunea publica, anunta NewsIn.

CD a decis aducerea in spiritul legii a competentelor Consiliului de Administratie, ale CD si ale Presedintelui-Director General (PDG). Potrivit noilor proceduri, Consiliul de Administratie, PDG si CD vor avea posibilitatea de a initia procese de recrutare.

De asemenea, Comitetul Director a decis noi reguli privind modul de organizare a comisiei de evaluare a candidatilor, precum si noi reguli de notare si noi posibiliati de contestare a deciziei. Membrii comisiei de evaluare isi vor alege un presedinte care va conduce lucrarile. Votul presedintelui comisiei este egal cu al fiecarui membru. Totodata, membrii comisiei vor stabili de comun acord un set de criterii de examinare. La finalul examinarii, acestia vor inscrie in procesul verbal rezultat in urma selectiei, punctele de vedere ale comisiei de evaluare pentru fiecare candidat in parte.

Comitetul Director a mai decis ca, in cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere, sindicatul reprezentativ sa-si desemneze un reprezentat in comisia de evaluare care nu face parte din structura pentru care s-a organizat concursul.

In urma cu o luna TVR a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director de stiri in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport, functie ocupata interimar de Madalina Radulescu si detinuta anterior de Rodica Culcer.

Postul nu a fost ocupat intrucat cei trei candidati, Mura Franculescu, actual consilier al presedintelui SRTV, Bogdan Ficeac, fost redactor sef la „Romania Libera“, si Sorin Bejan, realizator la TVRM nu au obtinut nota de trecere. Sorin Bejan a contestat rezultatele examenului si "maniera in care s-a desfasurat concursul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.