Concernul Smithfield vrea daune de 11,5 milioane de euro pentru pagubele produse de epidemia de pesta porcina de anul trecut.
Noul director al concernului american Smithfield, Bogdan Mihail, l-a instiintat pe reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Ovidiu Draganescu, ca societatea pe care o reprezinta a depus cerere pentru a primi despagubiri de 11,5 milioane euro pentru pagubele provocate de izbucnirea focarelor de pesta porcina in doua ferme de la Igris si o ferma de la Cenei. Dosarele de argumentare au fost depuse la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis. "Aceasta suma reprezinta costurile cu sacrificarea porcilor, incinerarea lor, amenajarea platformelor pentru incinerare. In opinia lor, 6,5 milioane euro reprezinta contravaloarea suinelor sacrificate, iar restul banilor sunt costuri legate de sacrificare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.