Fostul ministrul al comunicatiilor, Zsolt Nagy, a declarat astazi la iesirea de la DNA ca procurorii i-au dat o copie dupa rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru abuz in serviciu in dosarul "Posta Romana", relateaza NewsIn.

"Acuzatia mi se pare o aberatie juridica", a declarat Nagy, care a petrecut aproximativ un sfert de ora la sediul DNA, unde a venit insotit de un avocat.

Fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, a fost audiat pe 15 februarie in acelasi dosar.

La 18 septembrie 2007, DNA a cerut aviz de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale fata de Tudor Chiuariu, ministru al justitiei si Zsolt Nagy, ambii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice avand ca urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul.

DNA a anuntat pe 10 septembrie 2007 ca are in lucru un dosar privind "Posta Romana" si ca face verificari cu privire la HG 377/2007, avizata de ministrul justitiei, Tudor Chiuariu.

Potrivit DNA, in cadrul unui dosar penal inregistrat in luna septembrie 2006, procurorii efectueaza acte premergatoare cu privire la legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai, in diferite societati comerciale si cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public si privat al statului, ca urmare a acestor activitati.

Directorul Postei Romane, Mihai Toader, a fost si el audiat in dosarul Posta Romana si impotriva lui fiind inceputa urmarirea penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.