Arheologii din cadrul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au anuntat,astazi, ca au descoperit ramasitele unui templu dedicat Zeului Mercur, in subsolul unei scoli din centrul municipiului Cluj-Napoca, informeaza NewsIn.

Este vorba de un pavaj din dale mari de calcar, o baza si doua fragmente de coloane, dintre care pe una a fost identificat un basorelief reprezentand-ul pe Zeul Mercur, zeul timpului.

„Acest basorelief este un element special, iar descoperirea in sine este unica pe zona Napoca romana. Este vorba de un edificiu dedicat Zeului Mercur. Au mai fost descoperite statuete cu Mercur, ceea ce ne duce cu gandul ca a fost o zeitate foarte iubita in Dacia Romana, dar un templu cu coloane si basorelief este ceva rar”, a declarat arheologul Adriana Isac, din cadrul MNIT.

Adriana Isac a spus ca urmeaza sa aiba o intalnire cu constructorul si cu conducerea Scolii Generale Ioan Bob pentru a se discuta posibilitatile de conservare la fata locului a artefactelor. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.