Desi a acumulat anul trecut noi restante la buget, Compania Nationala a Huilei va primi in acest an subventii majorate.
Compania Nationala a Huilei Petrosani este in acest moment cel mai mare datornic al Romaniei, cu restante totale catre buget de 2,83 miliarde de lei. Potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala(ANAF), datoriile companiei au crescut in 2007 cu 280 milioane de lei. Chiar si asa, CNH va continua sa primeasca insa subventii de la stat. Iar in 2008, valoarea acestora va fi considerabil mai mare decat cea primita in 2007.

Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va primi in acest an, pentru subventionarea productiei, aproximativ 302 milioane de lei, in crestere cu 30% comparativ cu 2007. Potrivit unei hotarari aprobate saptamana trecuta de guvern, CNH va mai fi sprijinita in 2008 si cu alte 14,12 milioane de lei, sume ce vor fi alocate pentru protectia sociala.

Datele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) indica si un nivel al datoriilor companiei tot mai mare, de la an la an.

Datoriile CNH cresc de la an la an

In 2007, spre exemplu, restantele catre bugetul general consolidat ale CNH au urcat pana la 2,83 miliarde de lei, fata de 2,55 miliarde de lei, in 2006, mentinand astfel compania pe locul unu in topul datornicilor catre buget. La 31 decembrie 2007, CNH datora astfel 1,1 miliarde de lei la bugetul de stat, 1,5 miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale de stat, 178,39 milioane de lei la bugetul asigurarilor de somaj si 56,92 milioane de lei la bugetul de sanatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.