In lipsa oricaror candidati, CRP a ales-o pe Indira Crasnea, redactor-sef adjunct MEDIAFAX, drept presedinte interimar.
In locul lui Cristian Tudor Popescu, pe scaunul de presedinte al Clubului Roman de Presa s-a asezat, timp de 30 de zile, redactorul-sef adjunct al agentiei de presa MEDIAFAX, Indira Crasnea. Alegerea s-a dovedit complicata, pentru ca nici un membru al Clubului nu si-a depus candidatura pentru acest post. In plus, nici CRP nu mai este ce a fost: el a devenit, de duminica, clubul patronilor de presa, dupa ce s-au retras din organizatie majoritatea jurnalistilor.

Consiliul de Onoare al asociatiei s-a redus la jumatate in urma plecarii membrilor jurnalisti, printre care si Cristian Tudor Popescu, care fac parte dintr-o alta organizatie, Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR). Tot la Adunarea Generala de duminica, CRP a mai decis excluderea a 50 de membri, jurnalisti individuali, potrivit MEDIAFAX.

„Nu ne-am propus sa sabotam sedinta, ci am decis sa facem ceea ce s-a hotarit in urma cu un an, despartirea jurnalistilor profesionisti de partea patronala din CRP“, a declarat duminica, pentru NewsIn, presedintele AJR, Cezar Ion. „Am constatat impreuna ca CRP este, in acest moment, Patronatul Presei Romane“, a adaugat acesta.

AJR s-a infiintat in decembrie 2007, in cadrul unui proces de reorganizare a Clubului Roman de Presa, despartind jurnalistii de patronii de presa, printre membrii fondatori numarindu-se Cristian Tudor Popescu, Marius Tuca si Gabriela Vrinceanu-Firea. In cadrul aceluiasi proces de reorganizare, patronii din CRP trebuiau sa se organizeze in Asociatia Patronala, dar aceasta nu are inca actele juridice. Presedintele Asociatiei Patronale este Cosmina Noaghea (director general PubliMedia International), in timp ce vicepresedintii sint Mihai Tatulici, Valentin Nicolau, Sorin Oancea si Claudiu Serban. Consiliul de Onoare, organismul de conducere executiva al CRP, a fost format, la acea data, in numar egal, din reprezentanti ai patronatului, dar si ai redactiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.