Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a recunoscut ca a interpretat gresit Constitutia atunci cand a declarat ca mandatul sau trebuia sa se termine in data de 4 februarie si ca din punct de vedere legal se va afla la sefia ministerului pana pe 3 martie, transmite NewsIn.
Teodor Melescanu a declarat luni ca nu a studiat cu atentie si ca a interpretat gresit legea, perioada de 45 de zile referindu-se strict la interimat si nu la perioada de vacantare a postului. "Recunosc foarte sincer ca nu a fost o declaratie facuta pe o studiere foarte profesionala a articolului 107 din Constitutie. Este clar ca in Constitutie se face referire al perioada maxima de interimat a unui membru al Guvernului si nu la perioada de vacantare a postului. Lucrul acesta este foarte clar", a afirmat ministrul interimar al Justitiei.

Totodata, Teodor Melescanu a mai spus ca pana pe 3 martie, data la care ia sfarsit interimatul sau, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru sefia ministerului Justitiei. "Interimatul meu dureaza pana la 3 martie daca mergem pe o socoteala calendaristica sau o perioada mai lunga daca socotim pe zile lucratoare. Legal vorbind este clar ca pana pe 3 martie trebuie sa fie desemnat un nou ministru al justitiei", a declarat Melescanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.