Fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan, s-a prezentat astazi la DNA unde procurorii l-au anuntat de prelungirea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, informeaza NewsIn.

La iesirea de la DNA, Muresan a declarat ca va contesta masura justitiei.

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa mentina hotararea Tribunalului Bucuresti prin care fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, i s-a inlocuit interdictia de a parasi localitatea cu interdictia de a parasi tara si, in plus, i-a interzis acestuia sa ia legatura cu Traian Remes.

Muresan are interdictie de a mai lua legatura si cu omul de afaceri Gheorghe Ciorba, Ion Simion si Alic Florea. Pe 12 decembrie, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere a fostului ministru care dorea sa plece pentru 5 zile din Romania.

Procurorii DNA il cerceteaza pe Muresan pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. In aceeasi cauza mai este cercetat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, tot pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.

Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba catre Decebal Traian Remes, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice, organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan, ar fi promis ca va oferi si un autoturism de lux.

Decebal Traian Remes a demisionat, pe 11 octombrie, din functia de ministru al agriculturii, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu, a doua zi dupa ce postul public de televiziune TVR 1 a difuzat mai multe inregistrari audio si video din care reiesea ca ar fi primit mita de la Ioan Avram Muresan, conform NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.