Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu vor participa astazi, la Iasi, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane. Este pentru prima data de la alegerile din 2004, cand atat presedintele, cat si premierul vor fi amandoi la Iasi.

La sarbatoarea din capitala Moldovei sunt asteptati si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, liderul PSD, Mircea Geoana, precum si Patriarhul Daniel.

Manifestarile vor incepe la ora 11.00 cu o parada militara, un scurt ceremonial religios si depunerea de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Ziua va fi incheiata cu traditionala Hora a Unirii. De asemenea, Muzeul Unirii isi va redeschide portile dupa 10 ani, cat au durat lucrarile de restaurare. Seful statului se va deplasa apoi la Focsani pentru a sarbatori 149 de ani de la Unirea Principatelor.

In acest an presedintele si premierul sunt asteptati sa dea mana cu mana... pentru a invarti impreuna Hora Unirii la Iasi, dupa ce, in anii trecuti, au jucat Hora Unirii... separat. In 2006 la manifestarile organizate cu prilejul zilei de 24 ianuarie au fost invitati toti membrii Cabinetului Tariceanu. La invitatie au raspuns insa doar ministrii liberali. Iar presedintele Traian Basescu nu a participat la aniversare.

In 2007 insa, a fost randul lui Traian Basescu sa se prinda in hora la Iasi pe 24 ianuarie. Presedintele nu a reusit sa faca decat cativa pasi pentru ca multimea de oameni l-a inconjurat, iar Hora Unirii s-a transformat intr-o baie de multime.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.