Filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, „California Dreamin’" (nesfarsit), a atras incasari de circa 80.000 de dolari in prima saptamana de prezenta in cinematografele din Franta.

Distinsa pana in prezent cu 22 de premii, pelicula "California dreamin" a fost notata cu patru stele de critici de film francezi si belgieni. „Prezentat la ultimul Festival European de la Bruxelles, filmul postum al tanarului Cristian Nemescu combina, cu o bucurie inedita, comedia nebuna si drama sociala. Ne gandim uneori la momente specifice realismului brut si abstract al 'No man's land>> de Danis Tanovic. Impactul frontal dintre folclorul burlesc si tragedia istorica se traduce aici printr-un savuros cocktail", a scris cotidianul belgian "Le Soir". 'California Dreamin'>> este un film unic", a titrat "La Libre Belgique".

Potrivit Liternet , California Dreamin' este neterminat. Cind Cristian Nemescu a murit, avea peste 3 ore si era montat provizoriu. Producatorul sau, MediaPro Pictures, a decis sa renunte doar la citeva fragmente. A lansat filmul adaugindu-i in paranteza cuvintul "nesfirsit", desi varianta pe care o vedem nu e nici cea originala, nici cea montata cit mai aproape de ce ar fi dorit regizorul. Cu totul altfel ar fi aratat filmul daca ar fi avut cu 20 de minute mai putin, altul i-ar fi fost ritmul, alt efect ar fi avut descatusarea energetica de la final. Exista totusi o bucurie, aceea ca vezi pe ecran cit mai mult cu putinta din ce s-a filmat.
Marele Premiu al Sectiunii " UN CERTAIN REGARD" la Festivalul de la Cannes surprinde anul 1999, in timpul razboiului din Iugoslavia.


Intr-o mica asezare romaneasca, un sef de gara si in acelasi timp mafiot local, opreste un tren NATO cu echipament militar pazit de soldati americani care traverseaza Romania fara acte de transport, dar avand aprobarea verbala a guvernului roman. Sosirea americanilor transforma mica asezare in satul tuturor posibilitatilor.

Intre fata sefului de gara care vrea sa plece cu orice pret departe de satul prafuit si un militar american se infiripa o poveste de dragoste. Intre timp, vrand sa-si continue drumul, comandantul fortelor americane organizeaza o revolta locala impotriva sefului de gara. In final, trenul pleaca, lasand satul in plina anarhie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.