Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse (ANES) a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa prin care atrage atentia ca refuzul de numire a senatorului Norica Nicolai in functia de ministru de justitie, poate fi interpretata ca un act de discriminare, informeaza NewsIn.

Potrivit documentului citat, trimis presedintelui Traian Basescu, ANES considera ca atat refuzul acestuia de a o numi pe Norica Nicolai in functia de ministru al justitiei, precum si denigrarea sa publica pot fi interpretate ca atitudini de ingradire a dreptului femeii de a ocupa functii de conducere.

"Totodata, consideram ca aceste atitudini pot fi un obstacol pentru tanara generatie de femei, care gaseste in societatea romaneasca modele de femei cu o importanta cariera", se mai arata in scrisoarea citata.

In finalul documentului, presedintele ANES, Claudia Vlas ii cere lui Traian Basescu sa aiba "amabilitatea" de a raspunde obiectiilor semnalate in scrisoare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.