Inspectorii judiciari vor face cercetari in cazul interceptarilor convorbirilor telefonice dintre sirian si procurorul Ciprian Nastasiu
Presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, Radu Stroe, a solicitat, la randul sau, ca procurorul general al Romaniei sa discute cu procurorul Nastasiu in legatura cu transcriptul discutiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat cu privire la interceptarile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam si procurorul care s-a ocupat de cazul sau, Ciprian Nastasiu.

Inspectia Judiciara a CSM va face verificari, urmand ca, in functie de rezultatul anchetei, sa ia masurile care se impun. Reamintim ca o serie de convorbiri telefonice dintre Hayssam si Nastasiu care au avut loc in 2006, la putin timp dupa disparitia sirianului din tara, au fost declasificate si atasate la dosarul prin care armatorul navei ImanT Mustafa Tartoussi a fost trimis in judecata pentru inlesnirea scoaterii din Romania a "teroristului".

Ancheta neprofesionista

Hayssam a fost condamnat in Romania la 20 de ani de inchisoare pentru "orchestrarea" rapirii in 2005, la Bagdad, a jurnalistilor Marie -Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Sirianul a contestat decizia instantei, sustinand ca adevaratii rapitori se afla in libertate. De altfel, in discutiile cu procurorul Nastasiu, Hayssam a precizat ca a plecat din tara din cauza presiunilor politice, refuzand insa sa dea nume.
Omar Hayssam il suna pe procurorul Ciprian Nastasiu din Liban, unde sustinea ca este ingrijit de "o supergagica", alaturi de care a fost nevoit sa stea, intrucat autoritatile romane i-au blocat "femeile si copiii" in tara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.