Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi la Bruxelles, inaintea Consiliului European, ca Romania nu va recunoaste statutul de independenta al Kosovo, desi in urma cu cateva luni spunea ca este de acord cu planul Ahtisaari, ce prevede independenta sub supraveghere pentru provincia sarba.

Tariceanu a spus ca in acest moment Romania are o pozitie bine identificata: " Nu vom recunoaste statutul de independenta al Kosovo, pentru ca avem anumite rezerve ca acest statut sa fie acordat", a spus premierul.

Seful Guvernului a afirmat ca in Europa exista un interes deosebit pentru subiectul Kosovo. De altfel, aceasta este si una dintre temele Consiliului European de astazi. Premierul a explicat ca UE vrea sa dovedeasca ca e capabila sa adopte o pozitie comuna in legatura cu acest subiect.

"Romania va face parte sau va sustine aceasta atitudine", a precizat Tariceanu, dar in prezent "are o rezerva" in legatura cu recunoasterea independentei Kosovo, a continuat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.