Raportul CE referitor la progresele din justitia romana si lupta anticoruptie din luna ianuarie 2008 va fi unul foarte dur, intrucat oficialii europeni sunt "enervati la culme" de nerespectarea angajamentelor luate de Romania, au declarat surse europene pentru NewsIn.
"Europenii sunt enervati la culme. Raportul din ianuarie va fi foarte foarte dur, desi initial existase ideea ca documentul sa fie unul doar factual. Raportul nu va fi, insa asa, ci va transmite niste semnale foarte clare", au spus sursele pentru NewsIn.

"Din fericire, mai e timp ca situatia sa fie remediata, dar, daca s-ar fi luat acum decizia, clauza ar fi putut fi activata", au spus sursele adaugand ca in lunile care au trecut de la ultimul raport al Comisiei Europene "nu s-a inregistrat niciun fel de progres".

Conform Romania Libera, raportul ce din luna ianuarie privitor la progresele facute de Justitie este unul de etapa, dar va cantari greu in vara, cand se va lua decizia referitoare la activarea sau nu a clauzei de salvgardare. Desi oficialii europeni se declara indiferenti fata de demisia lui Tudor Chiuariu, ei sunt "enervati la culme" de nerespectarea angajamentelor si de derapajele din timpul mandatului acestuia. Surse din Comisie sustin ca au fost analizate toate evenimentele din ultimele luni si concluziile sunt dure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.