Adriana Saftoiu si Adrian Paunescu, invitati la emisiunea 100%, au dezbatut rezultatul Barometrului de Opinie Publica, dat joi publicitatii de catre Fundatia Soros. Potrivit acestui studiu, romanii il considera pe Nicolae Ceausescu cel mai bun lider politic din ultimii 100 de ani, urmat de Traian Basescu si Ion Iliescu.

"Comunismul nu poate sa fie nociv in sine. Lucrurile nu sunt rezolvate in profunzime si aceasta este problema" a declarat Adfrian Paunescu, care a precizat ca nu ar participa la un proces impotriva comunismului. Paunescu a recunoscut ca "il iubeam enorm pe Ceausescu", avand speranta ca acesta va indeplini tot ce promisese in anii '60.

Adriana Saftoiu a explicat ca, in opinia sa, cei 17 de ani de politica postdecembrista si faptele politicienilor contemporani, il mentin pe Nicolae Ceausescu in topul preferintelor.

"Ar fi culmea sa spun ca stiu ce inseamna comunismul din acea perioada. Eu am inteles comunismul abia dupa Revolutie. Eu insa nu am sentimentul ca perioada comunismului a fost buna. Comunismul a pervertit niste notiuni fundamentale", a declarat Adriana Saftoiu.

In finalul emisiunii, Adrian Paunescu a acceptat propunerea lui Robert Turcescu de a face o emisiune impreuna cu conditia ca el sa reprezinte lumea noua, iar moderatorul pe cea veche.

La acest set de replici, Adriana Saftoiu a spus: Deci, comunismul n-a murit, dand si un citat "dupa lagarele de la Auschwitz, nazismul n-a mai putut exista, dupa lagarele comunismului, comunismul inca mai poate rezista".


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.