Guvernul isi mentine decizia de a pastra taxa auto de prima inmatriculare si nu are intentia sa returneze aceasta taxa.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat azi ca persoanele care au platit aceasta taxa au facut-o in virtutea unei legi care nu a fost contestata prin nicio hotarare judecatoreasca.

"Ca Guvern, nu avem nicio baza legala de a da aceste sume inapoi", a spus Vosganian, care s-a angajat ca, pana la sfarsitul lui ianuarie, Guvernul sa legifereze noile modificari aduse taxei.

Comisarul european pentru fiscalitate si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a declarat recent ca autoritatile romane ar trebui sa dea garantii ca vor da banii inapoi celor care au platit taxa de inmatriculare in actuala varianta, chiar daca Romania nu va ajunge la Curtea Europeana de Justitie pentru acest caz.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana a primit un "teanc urias" de hartii reprezentand plangeri primite de la romanii nemultumiti de taxa auto. "Exista un teanc urias de hartii ce reprezinta plangerile primite, iar cazul este oarecum similar, pentru ca acum doi ani am avut un caz asemanator impotriva tarii pe care o cunosc cel mai bine, Ungaria, iar Ungaria era ezitanta in privinta schimbarii legislatiei si intr-un final a trebuit sa trimitem cazul la Curtea Europeana de Justitie care a decis impotriva Ungariei, iar guvernul a trebuit in cele din urma sa renunte la o taxa ce nu era legitima", a precizat comisarul european.

"Banii trebuie dati inapoi. Aceasta a fost decizia Curtii Europene de Justitie si in cazul Ungariei, iar aceasta va fi sigur decizia si in cazul Romaniei", a mentionat Laszlo Kovacs.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.