Guvernul a decis, ieri, sa finanteze cu 38 de milioane de euro lucrarile de modernizare a gradinilor zoologice din mai multe localitati, astfel incat acestea sa corespunda standardelor europene de mediu. In mod paradoxal insa, de aceste fonduri nu va beneficia si cea mai importanta gradina zoologica din tara, Zoo Baneasa, in ciuda situatiei critice in care se afla aceasta.

Reprezentantii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), sub autoritatea caruia se afla Administratia Gradinii Zoologice, considera discriminatorie decizia Guvernului. Roxana Cosma, presedintele de sedinta al CGMB, ne-a declarat ca la Baneasa sunt, de fapt, interese imobiliare, dar ca gradina nu va fi mutata de acolo, chiar daca CGMB a alocat un teren la Lacul Morii, avand aceasta destinatie.

Din valoarea totala a investitiilor aprobate - 130 milioane de lei (38 milioane euro) - Guvernul va suporta 75%, restul urmand a fi acoperite de autoritatile locale, a anuntat Lucia Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului. In programul de modernizare au fost incluse gradinile zoologice din Craiova, Hunedoara, Slatina, Ramnicu-Valcea, Oradea, Brasov, Baia Mare, Galati, Timisoara, Barlad si Ramnicu Valcea.