E oficial! Mihai Razvan Ungureanu este noul director al SIE, dupa ce a fost investit, ieri, la sediul SIE, in prezenta presedintelui Traian Basescu, la o zi dupa validarea sa in Parlament si depunerea juramantului in fata Legislativului.
In cadrul declaratiei de presa care a urmat investirii oficiale, Ungureanu a spus ca priveste venirea sa la conducerea Serviciului de Informatii Externe ca pe o sansa de a participa la intarirea si apararea tarii. “Cred in vocea puternica a Romaniei si sunt convins ca nu trebuie sa ne irosim sansele si ca meritam un loc bun sub soare”, a afirmat Ungureanu. El a reiterat astfel aprecierile facute miercuri, dupa ce deputatii si senatorii au aprobat numirea sa in functia de director al SIE, potrivit carora Romania trebuie perceputa pe plan extern “asa cum o cer exigentele noastre”. “Cred in vocea puternica a Romaniei si sunt convins ca destinul nostru are nevoie de energie si aceasta energie trebuie manifestata in orice institutie nationala”, a spus atunci noul sef al SIE.

Numirea lui Mihai Razvan Ungureanu vine in contextul apropierii datei de desfasurare a Summit-ului NATO la Bucuresti de anul viitor, lipsa unui titular in fotoliul de director al SIE creand o situatie delicata din perspectiva masurilor exceptionale de securitate care se impun pentru organizarea lipsita de incidente a unui eveniment de o asemenea anvergura. Mihai Razvan Ungureanu este al cincilea sef al SIE dupa 1989 si ocupa functia ramasa vacanta dupa demisia lui Claudiu Saftoiu, in martie. Pana in februarie, Mihai Razvan Ungureanu a fost ministru de Externe in cabinetul Tariceanu, iar dupa ce a parasit postul, a refuzat oferta PNL de a candida pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.