Federatiile sindicale vor incepe un program de actiuni de protest saptamana viitoare, care se vor extinde pana in ianuarie 2008, din cauza lipsei unor angajamente ferme in urma negocierilor cu patronatele si cu reprezentantii Ministerului Muncii privind salariul minim.

"Pentru ca de mai bine de o luna negocierile intre confederatiile sindicale si partea patronala si cea guvernamentala privind salariul minim si proiectul bugetului de stat pentru 2008 nu s-au concretizat in angajamente ferme, vom pune in aplicare un program de actiuni sindicale de protest, in perioada decembrie 2007-ianuarie 2008, care vor incepe miercuri, 12 decembrie, cand intre orele 11 si 12, va avea loc la nivel national pichetarea simultana a Prefecturilor", a declarat presedintele CNS-Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

De asemenea, Hossu a mai precizat ca, potrivit calendarului actiunilor de protest, sindicatele au stabilit declansarea unei greve de avertisment, pana in 20 ianuarie 2008, in functie de finalizarea planificarii asigurarii transportului pe cale ferata (conform legii, acesta trebuie asigurat la o treime din capacitate).

O alta actiune a sindicatelor este planificata tot pentru ianuarie 2008, respectiv un miting de protest. "Potrivit informatiilor noastre, in a doua jumatate din ianuarie, camerele reunite ale Parlamentului vor relua in discutie in cadrul unei sesiuni extraordinare, proiectul legii bugetului pentru 2008. In functie de data acestei sesiuni, vom stabili si noi cand vom organiza mitingul de protest", a mai spus Hossu.

Potrivit liderului sindical, organizatiile patronale nu au nici o problema cu nivelul salariului minim 540 de lei, scopul lor fiind de fapt desfiintarea grilelor de ierarhizare a politicilor salariale. "Doresc un salariu minim pentru toti, iar restul banilor sa fie achitati prin diverse modalitati de evaziune fiscala", a mai precizat liderul sindical.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.