Deputatul PSD Dan Iosif a incetat din viata, a declarat Aura Vasile, vicelider al grupului deputatilor social-democrati.

Fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu a incetat din viata ieri-dimineata, in jurul orei 7.30, la varsta de 57 de ani, in urma unui cancer pulmonar. Conform NewsIn, Dan Iosif se trata intr-un spital din Rusia.

Dan Iosif a fost membru al Partidul Social Democrat, iar din 2004 a ocupat functia de deputat. La Revolutia din '89 s-a numarat printre liderii manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti.

Dupa aceasta perioada a devenit un fidel adept politic al lui Ion Iliescu, urmandu-l indeaproape prin toate partidele - FSN, FDSN, PDSR si mai apoi PSD. In perioada 1996-2000 a fost consilier prezidential al acestuia.

Deputatul PSD a fost audiat in 2006 in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, numarandu-se printre cele 20 de persoane cercetate pentru subminarea puterii de stat si crime impotriva umanitatii. De asemenea, el s-a aflat si in atentia procurorilor in dosarul aurul dacilor. Iosif a fost indicat de martori sub acoperire ca posibil beneficiar al bratarilor dacice, insa procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.