Fie ca e vorba de vile repartizate ilegal, fie ca e vorba de bani incasati in mod necuvenit, politicienii romani fac tot posibilul 'sa-si scoata parleala' zilelor petrecute la carma tarii
Potrivit Cotidianul, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, a declarat ieri ca nu va investiga modul in care au fost repartizate vilele ANL catre demnitari si daca au fost respectate criteriile de selectie. „Nu este sarcina mea sa verific aceste criterii, pentru ca ANL este o societate responsabila si se ocupa cu problema aceasta. Din 185 de clienti din cartierul Brancusi, au reusit sa gaseasca vreo cinci sau sase persoane. Eu am gasit deja acele contracte in situatia in care au fost incheiate. Toate cheltuielile sint suportate de clienti si banca si, evident, ANL, care incheie contracteleDeclaratia facuta de ministrul Borbely omite adevarul. Pretul platit de demnitari pentru vilele ieftine construite de ANL nu include si pretul terenului si utilitatile.

Ramanand in teritoriul manariilor facute de demnitarii romani, putem spune ca lucrurile au evoluat in privinta chiriilor parlamentarilor. Conform Adevarul, Comisia pentru regulament a Camerei Deputatilor va propune conducerii forului legislativ modificarea statutului senatorilor si deputatilor astfel incat parlamentarii care detin proprietati in Bucuresti cu destinatia de locuinta, dar nu au domiciliul in Capitala sa nu mai poata beneficia de indemnizatie de cazare.

Astfel comisia a decis luni, in unaniminate si fara dezbateri, ca nu reprezinta o abatere incasarea chiriei de catre parlamentarii care nu au domiciliul in Bucuresti, probat cu actul de identitate, chiar daca detin proprietati in Capitala. Luni, parlamentarii din Comisiile juridice au decis ca alesii care primesc bani pentru chirie de la buget, cu toate ca au proprietati in Capitala, nu incalca legea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.