Parlamentarii din comisiile SIE si de aparare au votat astazi, in unanimitate nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru postul de director al Serviciului de Informatii Externe, fostul ministru declarand ca votul il obliga, iar politica externa a Romaniei are nevoie de energie.

"Votul in unanimitate este in primul rand o obligatie si sper ca activitatea SIE in cazul in care voi fi votat de catre plenul Parlamentului sa se bucure de aceeasi apreciere ca intotdeauna. Sper ca intr-un context international complicat Romania sa aiba ce-i trebuie pentru a fi intotdeauna bine aparata. Cred ca politica noastra externa are nevoie de energie si cred evident in vocea puternica a Romaniei", a spus Ungureanu, dupa o ora de audieri.

Intrebat despre avertismentele primite de la fosti sefi ai SIE, printre care si Claudiu Saftoiu, fostul ministru de externe a evitat raspunsu. "Nu cred ca in momentul in care pornesti la treaba, indiferent ce functiune ocupi in administratia centrala sau locala a statului, se anunta vremuri bune. Munca serioasa presupune privatiune, presupune si insomnie, presupune si transpiratie si incruntari. Eu cred ca am dovedit acest lucru si cred ca Romania are nevoie in primul rand de munca serioasa", a raspuns Ungureanu.

"Nu exista o preferinta, exista doar datorii pe care fiecare intelege sa si le asume", a replicat Ungureanu, intrebat de ce a preferat sefia SIE mandatului de europarlamentar.

"Activitatea politica a unui sef de serviciu de informatii este exclusiv arondata indeplinirii interesului national", a mai precizat el, intrebat despre continuarea activitatii in PNL.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului luni, 25 noiembrie, nominalizarea lui Ungureanu pentru postul de director SIE. Nominalizarea lui Ungureanu trebuie validata maine, prin votul majoritatii parlamentarilor, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.