Ion Iliescu ar putea scapa astazi de dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Procurorul general al Romaniei analizeaza chiar la aceasta ora posibilitatea infirmarii solutiei prin care fostul presedinte a fost pus sub acuzare.

Aceasta analiza vine dupa ce avocatul lui Ion Iliescu a facut o plangere impotriva solutiei de incepere a urmaririi penale data de procurorul militar Dan Voinea impotriva fostului sef al statului. Asta la o saptamana dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Parchetul Militar nu poate ancheta civili.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a fost pus sub invinuire in vara anului 2005. Oficial, insa, a semnat procesul verbal prin care i se aduceau la cunostinta acuzatiile abia in iunie 2007. Iliescu a declarat inca de la inceput ca este victima unei anchete politice. A fost audiat de mai multe ori de procurorul Dan Voinea, fostul sef al statului fiind acuzat de subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal sau distrugere.

Ancheta in ceea ce-l priveste pe Ion Iliescu este o parte separata din dosarul mineriadei din 1990 si vizeaza implicarea mai multor ofiteri in rezerva din Ministerul de Interne pentru impuscarea a patru persoane in Piata Universitatii. In acelasi dosar mai sunt anchetati Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si alte persoane cu functii de conducere in acea perioada.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.