Presedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu Hotnews-BBC ca seful diplomatiei, Adrian Cioroianu, are un deficit "urias" de educatie si ca nu este un ministru competent.

Intrebat daca premierul Tariceanu ar trebui sa-l pastreze in continuare pe Cioroianu la MAE, Basescu a spus ca acesta nu este un bun ministru si a lasat de inteles ca are o deficienta si mai mare, adica lipsa de educatie.

"O sa fiu foarte sincer, sa va spun ca nu este un bun ministru de Externe, dar nu legat de gestul pe care l-a facut in relatia cu Regele Juan Carlos. (...) Eu am avut cu acest om mai multe deplasari si va pot spune ca are un mare deficit de educatie. (...) Un urias deficit de educatie", a declarat presedintele.

Rugat sa-si argumenteze afirmatiile, Basescu a enumerat la categoria exemple de lipsa de educatie a ministrului gesturile facute in prezenta regelui Spaniei, dar si comportamentul pe care l-a avut fata de el. Presedintele s-a plans ca ori de cate ori i-a solicitat ceva lui Cioroianu, fie s-a abatut de la subiectul discutiei, fie a vorbit prea mult, incercand sa se puna excesiv in valoare, informeaza NewsIn.

"Eu am avut cateva discutii cu el si imediat ce ii spune presedintele un lucru, incearca sa demonstreze cat de bine il stie el si vorbeste de zece ori mai mult decat presedintele. Sau, spre exemplu, eram la o intalnire cu romanii, s-a pus o intrebare legata de problemele consulare care sunt grave in Spania. (...) Dar, venind la exemplu, il rog pe ministru sa clarifice un lucru si el, cu presedintele langa el, se lanseaza intr-un lung discurs care m-a obligat sa-l opresc. Era totusi cu presedintele, ii trebuia un raspuns scurt si cu asta basta", a relatat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.