Peste 10.000 de oameni s-au adunat sambata la Arcul de Triumf pentru a sarbatori Ziua Nationala, care a fost mult mai formala decat de obicei, romanii fiind practic ignorati de catre conducatorii lor

Cotidianul ne informeaza ca parada, pregatita vreme de doua zile lucratoare a bulversat traficul si a iscat crize de nervi printre atatea mii de soferi a decurs potrivit programului, o ora fix, fara plusuri sau minusuri imprevizibile. Totul s-a petrecut intr-o amiaza aproape la fel de rece precum raporturile dintre presedinte si premier, care s-au ignorat reciproc in tribuna oficiala.

Cu un minut inainte de ora 11.00 a descalecat dintr-un Mercedes presedintele Basescu. Toata suflarea militarilor a intepenit subit. Parada a fost deschisa de marsul drapelelor de epoca si al steagurilor Statului Major General, urmate de elevii diverselor scoli militare. Au defilat fortele terestre - detasamente de vinatori de munte, de infanterie si batalioane de parasutisti -, fortele aeriene au fost reprezentate de Detasamentul Brigazii 1 Rachete Sol Aer „Nicolae Dascalescu“, precum si cele navale, urmate de fortele Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit Ziua, Traian Basescu a renuntat la traditionala baie de multime la incheierea paradei militare de la Arcul de Triumf. Suparat pe popor ca n-a iesit sa voteze la referendum, seful statului s-a urcat in masina si a plecat imediat dupa incheierea paradei. Atitudinea sa i-a uimit pe bucuresteni veniti in numar mare sa asiste la defilarea militarilor si a tancurilor.

Chiar daca la numai un metru de Basescu in tribuna oficiala se afla premierul Tariceanu, seful statului a evitat sa dea ochii cu el si nici macar nu l-a salutat protocolar. A stat in schimb de vorba cu Nicolae Vacaroiu, cu care a susotit pe tot timpul defilarii.

Cei mai fericiti au fost insa copiii, care au putut sa urce pe tancuri, dupa incheierea paradei. Si asta in ciuda jandarmilor. Din exces de zel, acestia au reusit sa-i scoata din sarite pe cei veniti sa asiste la parada, inclusiv pe reprezentantii media acreditati, carora le-au ingreunat accesul in zona rezervata.

Costurile paradei militare din Bucuresti s-au ridicat la aproximativ 1.200.000 de lei (peste 350.000 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.