Patriarhul Daniel pune astazi piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului, un proiect care este estimat la aproximativ 400 de milioane de eur si se va intinde pe doua hectare, informeaza NewsIn.

Catedrala va avea hramul Sfantului Apostol Andrei si al Inaltarii Domnului, a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

Ridicarea grupului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, care se intinde pe aproximativ doua hectare, va costa, potrivit estimarilor expertilor, 200 de milioane de euro fara finisari si inca 200 de milioane pentru finisari, pictura si instalatie de incalzire.

Potrivit lui Stoica, in Catedrala Mantuirii Neamului pot intra intre 4.000 si 5.000 de persoane, iar pe esplanada din fata cladirii se va putea aduna la sarbatorile importante un numar considerabil de oameni.

Patriarhul va pune piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului astazi, pe terenul din Calea 13 Septembrie, de langa Palatul Parlamentului, in prezenta membrilor Sfantului Sinod, dar si a presedintelui Traian Basescu, a premierului Calin Popescu Tariceanu si a primarului general Adriean Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.