Decizia a fost luata ieri, potrivit biroului de presa al TVR. Postul de televiziune a subliniat ca nu contesta "meritele profesionale si prestigiul cultural" ale lui Balaceanu-Stolnici, dar gravitatea acuzatiilor care i s-au adus au determinat postul sa inceteze colaborarea cu acesta, informeaza NewsIn.

"Cotidianul" scria in editia de ieri ca Balaceanu-Stolnici, sub numele de cod "Laurentiu", ar fi furnizat Securitatii planurile casei lui Vlad Georgescu, directorul postului de radio Europa Libera din anii '80, si ar fi fost astfel complice la presupusa asasinare a acestuia prin iradiere.

CNSAS i-a dat academicianului in luna august verdict de colaborare cu Securitatea ca politie politica. Stolnici recunoscuse de altfel, in luna aprilie, intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", ca a dat note informative pe vremea cand lucra la Institutul de geriatrie Ana Aslan.

Totusi, Balaceanu-Stolnici a fost, de la inceputul anilor '90, o prezenta constanta pe scena publica din Romania - atat ca membru al PNL, lider al seniorilor liberali, cat si ca membru al Adunarii Nationale Bisericesti si al forului restrans de conducere al acesteia, Consiliul National Bisericesc.