Presedintele Traian Basescu a criticat, la Madrid, prevederile legislatiei romanesti care suspenda executarea unui contract castigat in urma unei licitatii cand o companie care nu a fost selectata depune contestatie, precizand ca va insista “la Guvern” pentru modificarea acestor reglementari.
“In legatura cu transparenta licitatiilor, aici noi avem o problema. Mi se pare ca este un exces de democratie”, a spus Basescu.

PROBLEME. Seful statului a precizat ca probleme apar in legatura cu derularea licitatiilor. “Am senzatia ca legislatia noastra suspenda executarea unui contract castigat de o companie in urma unei licitatii cand exista o contestatie. De aici apar multe discutii si contractul asteapta pana cand o Curte se pronunta daca a fost corect atribuita licitatia sau nu”, a spus Basescu. El a criticat faptul ca, potrivit legislatiei romanesti, toate firmele care pierd licitatii pot depune contestatii, fapt care intrerupe derularea contractului. “In ultimii ani s-a observat constant ca astfel de firme pierzatoare contesta mai ales la atribuirea unor lucrari sau la achizitiile publice in domeniul armatei”, a spus Basescu. In opinia sa, modul in care legislatia romaneasca reglementeaza aceasta problema este “un lucru rau”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.