Eliberarea conditionata a lui Miron Cozma a fost suspendata de Judecaroia Sectorului 5. Magistratii au trimis dosarul de penitenciar al lui Cozma la Curtea Constitutionala, dupa ce si avocatul, dar si Asociatia Victimelor Mineriadelor au invocat exceptii de neconstitutionalitate.

Fostul lider al minerilor va fi oricum liber peste 5 zile, cand termina de ispasit pedeapsa de 10 ani pentru doua dintre mineriade, informeaza NewsIn.

In timp ce avocatul lui Miron Cozma a criticat sistemul de eliberari conditionate, Asociatia Victimelor Mineriadelor a cerut ca judecatorii constitutionali sa clarifice cine poate participa, ca parte, in procesele penale.

Saptamana trecuta, cu 10 zile inainte ca Miron Cozma sa fie un om liber de drept, comisia de disciplina din penitenciarul Rahova s-a adresat instantei cu o cerere ca fostul lider al minerilor sa fie eliberat inainte de termen.

"Clientul meu a decis sa isi sacrifice o saptamana de libertate, tocmai pentru a se stabili odata daca judecatorii pot sa intoarca propunerile pe care comisia de detinere le face. Noi apreciem ca atat timp cat acolo este un judecator care conduce, este anormal ca un alt judecator, egal in grad, sa cenzureze. Instanta urmeaza sa decida. Miron Cozma va mai sta in detentie pana pe 2 decembrie cand va fi eliberat. A fost decizia lui, eu doar am pus-o in aplicare”, a declarat avocatul lui Miron Cozma.

"Victimele mineriadelor nu au acces sa-si expuna punctul de vedere. Acest lucru contravine legii. Noi speram ca acelasi magistrat solutioneaza toate dosarele care il privesc pe Miron Cozma", a declarat Catalin Georgescu, avocat al Asociatiei Victimelor Mineriadelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.