"Am vorbit cu premierul Tariceanu si l-am felicitat pentru rezultate. Liberalii pot fi satisfacuti de prezenta a cel putin sase europarlamentari in PE, in calitatea lor de campioni ai deschiderii, tolerantei si initiativei in afaceri", se arata intr-un comunicat al liderului ALDE.

Pe de alta parte, Watson se declara dezamagit de rata mica de participare la vot, "care sugereaza ca Romania mai are nevoie sa fie convinsa de importanta luarii deciziilor la nivel european", informeaza NewsIn.

Liderul ALDE explica insa esecul prin concomitenta cu referendumul. "In ceea ce priveste votul paralel cu referendumul pentru reforma electorala, suspectez ca majoritatea oamenilor a inteles ca nu a avut drept scop imbunatatirea guvernarii tarii, ci a fost parte a bataliei politice continue pe care o duce Basescu in Romania", spune Watson.

Cat despre esecul Partidului Romania Mare, Graham Watson considera ca aceasta incapacitate de a atinge pragul electoral este "inca un cui in cosciugul fortelor de extrema-dreapta in Parlamentul European si arata angajamentul poporului roman de a fi reprezentat democratic in PE".