Liberalul Mihai Razvan Ungureanu a fost nominalizat astazi, de catre presedintele Traian Basescu, in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), post ramas vacant din luna martie, in urma demisiei lui Claudiu Saftoiu.

Traian Basescu a transmis presedintilor celor doua Camere propunerea pentru SIE.

"PNL va vota pentru aceasta propunere. Ungureanu a fost membru al PNL, acum este suspendat pentru ca are o cariera la Viena. Singurul lucru de care ma tem este formarea coalitiei parlamentare necesare pentru obtinerea votului in Parlament. Ma asteptam la aceasta propunere.", a declarat, pentru Realitatea TV, Norica Nicolai.

"Era o decizie asteptata. Interimatul la sefia SIE trebuia sa ia capat, iar aceasta propunere cred ca va intruni numarul de voturi necesar." - a declarat vicepresedintele PD Cezar Preda.

"Este prematur pentru a putea spune daca PSD va vota in favoarea acestei propuneri", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. "Dincolo de zvonuri, in acest moment avem si legile sigurantei in dezbatere in Parlament. Sunt chestiuni care trebuie avute in vedere cu mare raspundere, pentru ca privesc siguranta Romaniei." - a mai adaugat Diaconescu.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.