Presedintele Traian Basescu, invitat ieri seara la emisiunea "100%" moderata de Robert Turcescu, a recunoscut ca nivelul de informare al romanilor in legatura cu votul uninominal este foarte scazut, dar a declarat ca nu va mai merge la postul public de televiziune pentru a se folosi de timpii de antena acordati in vederea informarii populatiei.

Mai mult, presedintele a criticat dur proiectul de lege pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, spunand ca aceste "nu se aplica nicaieri in lume" si ca "este o anomalie a democratiei, rezultatul unei negocieri intre Pro Democratia si partidele politice".

"Singurii care pot reforma clasa politica sunt romanii, politicienii s-au aratat incapabili", a mai spus Traian Basescu, care insa a subliniat ca este constient de faptul ca populatia nu este informata in legatura cu insemnatatea votului uninominal. Seful statului a anuntat ca nu va mai aparea maine (astazi - n.r.) la postul public de televiziune, pentru ca "acolo meniul este facut de PSD si PNL".

"Este pentru prima data cand un presedinte ii cheama pe romani la vot in interesul lor. Romanii nu vor mai avea prea curand sansa a de decide modul in care isi aleg reprezentantii", a punctat presedintele.

T. Basescu: Nu exista un razboi intre Palate

Traian Basescu a negat ca ar exista un razboi intre Palate: "Aici in primul rand as vrea sa clarific notiunea razboi. Nu este un razboi si nici nu a fost. Este o concluzie a presei, care se graneste sa tireze pe orice tema: Razboi intre Palate". Presedintele s-a aratat foarte ironic in legatura cu asa-zisul atac "la bietul Guvern, la mititelul de Guvern pe care il papa balaurul".

T. Basescu: Sistemul propus de Pro Democratia nu se aplica nicaieri in lume

"Categoric nu sunt un sustinator al proiectului pe care guvernul si-a asumat raspunderea. Acest proiect nu rezolva cele doua probleme esentiale: reformarea clasei politice si increderea romanilor in clasa politica", a spus presedintele.

Presedintele a criticat dur proiectul Pro Democratia pentru uninominal: "Sistemul propus de Pro Democratia nu se aplica nicaieri in lume. Este rezultatul unei negocieri intre Pro Democratia si partidele politice. S-au facut atatea concesii incat s-a ajuns la crearea unui monstrulet. La o anomalie a democratiei", a spus Traian Basescu.

T. Basescu: Imi place ca sunt presedintele Romaniei

"Acuzatia de dictatura face parte din panoplia de minciuni. Este un mijloc de derutare. Imi place ca sunt presedintele Romaniei, dar sunt devotat intereselor romanilor", a afirmat presedintele.

"Alianta transpartinica face 322 si creeaza o majoritate pentru un Guvern care aparent are o sustinere de numai 20%. Votul uninominal va sparge aceasta alinata nevazuta", a mai spus seful statului. Printre "aranjorii" acestei aliante nevazute Basescu i-a numit din nou pe Verestoy Attila, Viorel Hrebenciuc si Bogdan Olteanu.

T. Basescu: Inclusiv dosarul Flota se inchidea daca promulgam legea Codului Penal

"Chiuariu chiar are un comportament de mafiot. Am spus asta si imi asum aceasta afirmatie. Nu inseamna ca mafiotul fura, ci ca face lucruri rele", si-a reluat presedintele acuzatiile.

Train Basescu a abordat si problema modificarilor din Codul de Procedura Penala: "Inclusiv dosarul Flota se inchidea daca promulgam legea. Dar nu am nicio retinere. Eu cred ca pe asta au si mizat cei care mi-au propus legea spre promulgare. Dar eu vreau sa merg in fata judecatorului", a spus Basescu.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.