Primarul din Bologna Sergio Cofferati a decis sa proclame sambata, 24 noiembrie, zi de doliu local si de solidaritate cu familia copilului rom care a decedat luni intr-un incendiu, informeaza cotidianul local Sassuolo 2000.

Sambata, pe steagurile de pe cladirile publice din Bologna va fi aplicata o panglica de doliu. Autoritatile au invitat cetatenii si organizatiile sociale si culturale sa exprime condoleantele si solidaritatea intregului oras fata de familia lui Florin Draghici.

Cei care desfasoara spectacole publice si alte activitati de divertisment au fost rugati sa tina cont de doliul local in formele si modurile pe care le considera oportune.

Luni 19 noiembrie, Florin Draghici, in varsta de patru ani, si-a pierdut viata dupa ce un incendiu a cuprins baraca in care locuia impreuna cu parintii si cu cei doi frati mai mari ai sai. Mama si tatal copilului au suferit arsuri usoare, in timp ce cei doi frati, Petrisor si Ionut, au fost internati in stare grava. Starea lor insa, s-a imbunatatit intre timp, informeaza NewsIn.

In urma lansarii in media a povestii tragice a copilului rom, numerosi politicieni italieni au trimis mesaje de condoleante familiei indoliate.

Primul mesaj a venit din partea premierului Romano Prodi, care s-a declarat "profund indurerat de ceea ce s-a intamplat la Bologna". "Episoade ca acesta trebuie sa ne determine sa reflectam asupra conditiilor precare cu care se cofrunta persoanele care traiesc si muncesc in tara noastra", a adaugat premierul italian.

Presedintele Camerei Deputatilor, Fausto Bertinotti i-a trimis un mesaj prefectului Vincenzo Grimaldi, in care isi arata compasiunea pentru cei doi parinti indurerati."Am venit in numele Guvernului, al presedintelui Consiliului si al presedintelui Camerei (Deputatilor - n.red.) pentru a fi alaturi de familie. Am venit pentru a ne indeplini o datorie", a explicat Grimaldi, confirmand ca familiei ii va fi garantata asistenta necesara.

Presedintele provinciei Bologna Beatrice Draghetti a anuntat ca va participa sambata, la ora locala 9.00 (10.00 ora Romaniei), la funeraliile copilului, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.