In spatele dezinformarii privind violarea Giovannei Reggiani de catre Mailat se ascunde o uriasa dezinformare facuta de Vittorio Rizzi, seful Brigazii Mobile din Politia Statala de la Roma

Rizzi este subalternul ministrului de interne Giuliano Amato, membru al Partidului Democrat, partid format din coalitia mai multor formatiuni politice de centru-stånga. Aceasta coalitie este condusa, din 14 octombrie, de Walter Veltroni, primarul Romei devenit celebru in tara noastra prin campania agresiva declansata impotriva cetatenilor romåni aflati pe teritoriul Italiei. Mai trebuie spus ca Vittorio Rizzi a fost adus de la Milano la Roma in luna iulie a acestui an, perioada in care descinderile in taberele romånilor au fost intensificate.

Problema violului in cazul Giovannei Reggiani este esentiala. Violul este cel care a starnit furia italienilor, care deja aveau „un cui“ impotriva tiganilor din Romania. Astazi insa, se stie ca in cazul Reggiani nu a fost vorba de viol. Totusi, opinia publica italiana a ramas cu prima impresie. E clar ca o asemenea
dezinformare nu o puteau face doua surse oarecare, ci a fost nevoie de o adevarata desfasurare de forte pentru ca ea sa fie crezuta.

Vittorio Rizzi a apelat la doi colegi: Roberto Fornaiolo, adjunctul sefului Comisariatului Ponte Milvio, si superintendentul Antonio Selli, unul dintre cei cinci politisti care au participat la cercetarea de la fata locului in zona Tor di Quinto, unde a avut loc crima. Vom reproduce cateva din declaratiile acestor oameni, declaratii preluate in 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie de aproape toata presa italiana. Mai trebuie spus ca nimeni nu a mai avut interesul sa ii intervieveze si pe ceilalti membri ai echipei de ancheta, iar din 2 noiembrie, cand dosarul a fost preluat exclusiv de procuror, nu s-au mai scurs informatii.

Minciuna despre lupta

Cine a avut rabdare sa citeasca pana acum ziarul nostru stie deja ca Nicolae Mailat a urmarit-o pe Reggiani din Gara Tor di Quinto pe o alee care trece pe langa fosta tabara ilegala ocupata de romani si albanezi. Pe alee, Mailat i-a smuls femeii umbrela din mana si a lovit-o cu ea peste fata. Ea a dat cu partea dreapta a capului intr-un perete, dupa care si-a pierdut cunostinta. La primele conferinte de presa organizate de Vittorio Rizzi, Roberto Fornaiolo a declarat: „Pe roman l-am gasit foarte surprins de prezenta politiei. Statea nemiscat in pragul baracii sale atunci cand ni l-a aratat conationalul sau (e vorba de Emilia Neamtu, martora care l-a denuntat pe Mailat - n.r.). Avea pe fata urme de sange si zgarieturi. Nu parea beat si nici nu a opus rezistenta“.

Conferinta s-a tinut la Chestura din Roma, unde isi are biroul Rizzi. La acea data se stia deja ca Mailat nu avea nici o zgarietura pe fata, ci doar una pe spate, facuta de sarma gardului dincolo de care a tarat-o pe victima. El mai are o vanataie pe gat, produsa in momentele in care, dincolo de gard, a carat femeia in spate.

De ce principalii martori folositi de Rizzi sunt de la Comisariatul din Ponte Milvio? Acestia sunt singurii reprezentanti ai Ministerului de Interne care au ajuns la locul faptei. Ei au fost ajutati de carabinieri (subordonati Ministerului Apararii), dar nici un reprezentant al lor nu a sustinut conferinte de presa, si de reprezentanti ai Politiei Municipale (subordonata primarului), dar acestia nu au facut decat sa asigure locul faptei. Este vorba de acelasi loc al faptei unde ziaristii au fost lasati sa faca poze inainte de prelevarea tuturor probelor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.