Episcopul Tokes Laszlo, prezent ieri, intr-o vizita de campanie in judetul Covasna, alaturi de liderul partidului FIDESZ din Ungaria, Viktor Orban si alti politicieni maghiari, a avut in discursurile sale mesaje adresate si pentru comunitatea romana din aceasta zona, informeaza NewsIn.

La Baraolt, Laszlo Tokes si-a inceput discursul in limba romana, cu fraza „Frati romani intru Hristos” si a continuat in limba maghiara cu sublinierea faptului ca romanii si maghiarii se inteleg. Tokes a mentionat ca romanii au un loc in autonomie si le-a transmis ca nu trebuie sa se sperie de acest statut pe care maghiarii il doresc pentru regiunea Covasnei.

Acelasi mesaj a fost transmis si in cursul serii, la intalnirea de la Sfantu-Gheorghe, in fata a aproximativ 5.000 de persoane care s-au adunat in fata Bisericii Unitariene sa-l asculte pe Episcop.

„Am formulat un mesaj foarte direct pentru romani pentru ca, daca voi fi ales europarlamentar, voi fi reprezentantul Romaniei. Toti suntem interesati ca Romania sa se dezvolte in directie europeana”, a declarat la Sfantu-Gheorghe, Laszlo Tokes.

Episcopul a tinut sa sublinieze ca, celalalt motiv pentru care s-a adresat romanilor din judet este pentru a arata ca autonomia nu este o sperietoare pentru romani, ci invers. „Romanii trebuie sa stie ca sistemul autonomiei nu este unul exclusivist, care periferizeaza sau exclude pe cineva”, a mai declarat Tokes.

Episcopul Tokes s-a aflat toata ziua de luni in judetul Covasna, unde a participat alaturi de Viktor Orban la intalniri de campanie in orasele Baraolt, Covasna, Targu-Secuiesc si Sfantu-Gheorghe, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.