Biroul de presa al Parchetului General ii da dreptate in mod oficial ambasadorului SUA, Nicholas Taubman, recunoscand implicit ca observatiile formulate de inaltul diplomat au fost dezbatute de cele doua parti in urma cu zece zile.
Laura Codruta Kovesi a avut atunci o intalnire cu ambasadorul american, unde Nicholas Taubman si-a exprimat unele ingrijorari cu privire la problemele sistemului juridic autohton. La o saptamana dupa aceasta intalnire, reprezentantul SUA a declarat ca modificarile facute pe sest la Codul de Procedura Penala fac din actuala reglementare "o lege proasta", inclusiv fiindca amendamentele votate de deputati ingradesc capacitatea procurorilor de a investiga persoane suspectate de infractiuni grave.


Partidele care sustin Guvernul resping criticile ambasadorului Taubman, desi acestea sunt sustinute inclusiv printr-o analiza detaliata prezentata de site-ul Parchetului General. Desi premierul si ministrul Justitiei s-au declarat post-factum nemultumiti de noul Cod de Procedura Penala, votat in unanimitate la sfarsitul lunii octombrie, totusi fruntasii liberali se simt jigniti de pozitiile oficiale ale SUA si Marii Britanii.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, declara senin in urma cu cateva zile ca Nicholas Taubman a ajuns ambasador pentru contributia la campania lui Bush. Olteanu este sustinut de colegul de partid Gheorghe Gabor, deputat si membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. "Prea multi reprezentanti ai marilor puteri considera Romania o tara de mana a treia, in care pot sa dicteze. Replica lui Olteanu este plina de demnitate si demna de orice roman. Domnul ambasador si-a depasit competentele, fara discutii", ne-a declarat deputatul PNL Gabor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.