Potrivit oficialului, sarcina punerii in aplicare a mandatului cade in responsabilitatea autoritatilor italiene, ele considerand legala sederea lui Argint, ca urmare a faptului ca beneficiaza de statutul de refugiat politic. ''Nu putem face nimic mai mult. Trebuie sa folosim mecanismele uzuale, de cooperare politieneasca internationala. Cele care trebuie sa puna in aplicare mandatul sunt autoritatile din Italia'', a precizat David.
"Tot ce va pot spune este ca am demarat procedururile de extradare. Subliniez insa ca, potrivit legislatiei, cele care sunt chemate sa duca la indeplinire respectivul mandat sunt autoritatile italiene, din punctul carora de vedere prezenta lui Argint in Italia este legala ca urmare a faptului ca acesta beneficiaza de un statut de refugiat politic pe care tot italienii i l-au dat", a spus ministrul.

Totusi, in cazul in care oficialii italieni vor invoca o baza legala pentru a nu pune in aplicare mandatul de arestare, problema va fi reglementata pe alte cai, juridice: ''Nu ar fi corect sa-i acuzam pe italieni, dar sunt convins ca pe cale juridica putem rezolva aceasta chestiune''.