Adrian Iorgulescu este acuzat ca ar fi alocat ilegal fonduri publice pentru promovarea imaginii Romaniei in strainatate.
Sesizarea penala impotriva lui Adrian Iorgulescu a fost depusa ieri la DNA de muzicianul Florin Chilian , Marius Solea, consilier in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), si de realizatorul tv George Mihalcea. Cei trei il acuza pe ministrul Culturii de faptul ca ar fi acordat 3 milioane RON Editurii „Noi Media Print“, Centrului National al Cinematografiei si Imprimeriilor „Coresi“ SA, pentru produse culturale destinate promovarii imaginii Romaniei in strainatate, prin negociere cu o singura sursa, „desi nu exista dovezi, studiu de piata, conform carora acele produse nu puteau fi achizitionate si de la alti furnizori care opereaza pe piata romaneasca“.

Produsele comandate de MCC sint albume de arta, o carte despre George Enescu si un CD cu creatia compozitorului, precum si citeva scurtmetraje. Cei trei afirma ca ministerul a comandat realizarea respectivelor obiecte Editurii „Noi Media Print“ pe 2 noiembrie 2005 si ca abia a doua zi dupa trimiterea comenzii a emis nota de fundamentare pentru respectiva achizitie. In 14 noiembrie a aparut si comanda catre Compania Nationala a Imprimeriilor „Coresi“ SA. „Toate documentele identificate mai sus au fost emise inainte de emiterea Ordinului de ministru pentru formarea comisiei MCC de negociere si receptie a respectivelor produse din 15 noiembrie 2007“, afirma reclamantii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.