Afirmatia ministrului de externe, Adrian Cioroianu, potrivit careia lua in calcul posibilitatea “de a cumpara un teren in desertul egiptean pentru a trimite persoanele care dauneaza imaginii tarii”, ar putea ramane doar o „declaratie nefericita”, pentru care legea nu prevede ani de inchisoare sau interzicerea unor drepturi.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Peter Eckstein Kovacs, a aratat ca declaratia ministrului de externe nu are sub nici o forma caracter penal. „E o idee deplasata sa invoci caracterul penal in aceasta situatie. Este o declaratie nefericita, care are reverberatii si, bineinteles, nu-i face cinste domnului ministru. Dar, in mod vadit, ea nu este penala”, a spus Eckstein Kovacs.

CNCD va analiza „iesirea publica” a ministrului la sesizarea Romani Criss, care a anuntat ca va depune o plangere in baza legii de prevenire si sanctionare a tuturor formelor de discriminare. CNCD a mentionat insa ca, daca Romani Criss intentioneaza sa faca plangerea, ea ar trebui sa invoce o alta lege, si anume ordonanta de interzicerea a organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si de promovare a cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii. Nici unul dintre cele doua acte normative nu face insa referire la declaratii de tipul celor facute de Cioroianu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.