Directia Nationala Anticoruptie (DNA) "si-a arogat nelegal" si "cu orice pret" competenta de anchetare a cazului "Loteria", in care a fost deferit justitiei George Copos (foto), desi probele stabileau un prejudiciu mai mic de un milion de euro, a stabilit Instanta Suprema.
Aceasta este motivarea in baza careia magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, la sfarsitul lunii octombrie, restituirea cazului la Parchetul General, pentru refacerea urmaririi penale de institutia competenta.

CALCULE. Potrivit documentului, "instanta de judecata este indreptatita sa aprecieze ca paguba efectiva ce poate fi apreciata ca fiind creata prin infractiune, rezultata din probatoriul administrat la urmarirea penala si care trebuie avuta in vedere la verificarea competentei procurorului sub aspect material, este 37.487.576.256 ROL, respectiv 3.748.757 RON.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.