Premierul Tariceanu spune ca nu are nimic cu seful statului, ci ca presedintele ar avea ceva cu el, in contextul acuzatiilor aduse de Traian Basescu Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, care a acuzat institutia ca judeca cu "dublu standard" pentru ca nu s-a sesizat si la declaratiile premierului.

"Aici este justitia chemata sa raspunda la aceste acuzatii si afirmatii. Nu am o problema cu presedintele, ci el are cu mine", a declarat Tariceanu ieri, la Antena 3.

Afirmatia lui Tariceanu a venit ca raspuns la anuntul presedintelui care a declarat ca va face recurs la decizia Curtii de Apel in cazul "tiganca imputita" si a acuzat CNCD si magistratii ca folosesc un dublu standard, pe motiv ca Tariceanu si Cioroianu nu au fost sanctionati pentru declaratii publice, mai dure, informeaza NewsIn.

Premierul a mai declarat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca nu a raspuns invitatiei adresate duminica de seful statului, de a discuta, la Cotroceni, pe tema crizei aparute in urma decretului emis de autoritatile din Italia, pentru ca Executivul nu este subordonat presedintiei.

"Sedintele de guvern se tin la Palatul Victoria. Eu colaborez cu ministrii, nu suntem in subordinea nimanui. Dam socoteala doar Parlamentului", a spus Tariceanu, adaugand ca are un program de lucru pe care si-l organizeaza "in functie de urgente". Premierul a spus ca l-a sunat pe seful statului sa-l informeze cu privire la deciziile guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.