Costica Argint, cel care a dat ieri mana cu premierul si cu ministrul de Externe, este presedinte al partidei romilor din Italia, dar si urmarit general de Interpol. Intre timp, el a obtinut azil politic in Italia, asa ca nu poate fi extradat.

Acum zece ani, barul unei comune vrancene a fost devastat, iar din incaierare, trei localnici au ajuns la spital, iar Costica Argint a fost arestat. A fost eliberat din cauza unei proceduri pe care nu au respectat-o anchetatorii, trimis in judecata si condamnat la trei ani si sase luni pentru vatamare corporala, lipsire de libertate si violare de domiciliu.

Costica Argint a disparut insa din tara, a fost dat in urmarire prin Interpol, retinut in Italia, in 2002, dar avocatul sau a invocat motive etnice. A spus ca Argint este discriminat in tara sa, asa ca a cerut azil politic, care i s-a si acordat, conform politistilor vranceni. Liderul de partid din Italia a invatat sa se poarte acum altfel cu autoritatile.

Atasatii Ministerului de Interne spun ca Argint are relatii peste tot, inclusiv cu lumea interlopa a Romei. Acum, in Italia, Costica Argint nu numai ca le trimite salutari politistilor romani, dar se bate pe umar cu premierul si ministrii romani veniti in vizita la Roma.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.