"Daca autoritatile romanesti vor pune la baza relatiilor cu noi problemele legate de identitatea nationala a statului moldovenesc, nu sunt convins ca relatiile se vor imbunatati, asa cum ar trebui sa fie intre o tara membra a Uniunii Europene si o alta tara, vecina la hotarele UE", a declarat seful statului moldovean.

Intrebat cum ar caracteriza relatiile actuale dintre Republica Moldova si Romania, presedintele moldovean a spus ca acestea "nu sunt simpatice", iar conducerea de la Chisinau este ingrijorata de evolutia acestor relatii, informeaza NewsIn.

"Noi intelegem foarte bine ca relatiile cu tara vecina trebuie sa fie normale. Noi suntem pentru relatii bilaterale, pe diverse dimensiuni, proiecte si ocazii, dar nu in detrimentul intereselor noastre nationale, a statului moldovenesc", a adaugat Voronin.

Potrivit liderului de la Chisinau, initiativa Romaniei referitoare la dubla cetatenie a cauzat probleme foarte serioase statului moldovean si aceste probleme "nu s-au stopat, ci continua", iar ultimele modificari la legea cetateniei romane demonstreaza acest lucru si constituie motiv de mare ingrijorare pentru oficialii de la Chisinau.

"Noi nu vom fi indiferenti la aceste probleme, ne vom adresa la toate institutiile europene si internationale, pentru ca e un lucru care vizeaza direct perspectiva statalitatii statului moldovenesc. Si oricat de blajini sunt moldovenii, noi nu putem fi indiferenti de perspectiva statului nostru", a subliniat Vladimir Voronin.