Consulul a spus ca programul de lucru al ambasadei este dat de numarul solicitarilor pe care il au, in ultima perioada prezentandu-se 12 romani cu probleme legate de graviditate si decese. Acesta a mai spus ca niciun roman cu decret de expulzare nu a cerut ajutorul autoritatilor romane din Italia.

Moderatorul emisiunii 100% de la Realitatea TV, Robert Turcescu a incercat luni seara sa se puna in locul unui cetatean roman din Italia care, se afla in dificultate si are nevoie urgent de sprijin. Nu a avut niciun raspuns.

Robotul consulatului roman l-a anuntat ca romanii pot apela la serviciile autoritatilor romane de la Roma numai trei ore pe zi, intre 9 si 12, cinci zile pe saptamana.

Mailat nu a cerut niciun act cu care s-ar fi putut intoarce in tara. Consulul Romaniei la Roma a infirmat informatiile aparute astazi in presa romana, potrivit carora Nicolae Romulus Mailat ar fi cerut, cu trei saptamani inainte de asasinarea Giovannei Reggiani, eliberarea unui act cu care s-ar fi putut intoarce in tara. Diplomatul a mai spus ca Mailat nu a cerut deocamdata sa fie asistat la interogatorii de personalul consulatului.