Firma Pa&Co, apartinind lui Costel Casuneanu, apropiat al lui Traian Basescu, a cistigat o licitatie organizata de Ministerul Transporturilor, condus de liberalul Ludovic Orban
Licitatia, organizata de Compania de Autostrazi in vederea sporirii capacitatii de circulatie pe Centura Vest a municipiului Ploiesti, a fost cistigata de firma Pa&Co International, detinuta de Costel Casuneanu (foto). Succesul a venit in pofida faptului ca, pentru modernizarea celor 12 kilometri licitati, Pa&Co a cerut 23,3 milioane de euro, mai mult decit in ofertele altor trei participanti. Firma franceza Colas, in asociere cu proiectantul Consilier Construct, a solicitat 20,7 milioane de euro, Spedition UMB impreuna cu IPTANA au cerut 21 de milioane de euro, iar Drum Art impreuna cu SCT au cerut 21,8 milioane de euro. La licitatie, pretul a contat in proportie de 70%, restul punctajului fiind acordat in functie de trei criterii, si anume programul de calitate a lucrarii, dotarea constructorilor si durata de realizare.

Monica Conciu, seful de achizitii publice al Comisiei de licitatie a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti (DRDPB), refuza sa mentioneze motivele care au dus la descalificarea tuturor participantilor care au avut oferte financiare mai avantajoase decit Pa&Co, afirmind ca oferirea oricaror informatii contravine legii, atit timp cit licitatia face inca obiectul unor deliberari. Oficiali din rindul participantilor la licitatie, care au solicitat anonimatul, afirma ca proiectul depus de Colas (cifra de afaceri in 2006 de zece miliarde de euro si activitati in 40 de tari), destinat sa demonstreze experienta acestora in construirea de poduri, nu a fost acceptat de comisia de licitatie. „Colas a aratat un proiect de intersectie in Ungaria intre o autostrada si un drum national (ceea ce obligatoriu se face prin intermediul unui pod - n.r.), dar comisia a considerat ca acesta nu este un pod. Ca sa-i convinga, le-au trimis zeci de poze. Este o situatie ilara, Colas a facut sute de poduri“, declara oficialul mentionat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.