Cum expresia "a fura ca-n codru" se potriveste de minune Romaniei, nici politicienii nu puteau sta departe de fenomen. Pe scena politica intalnim atat pradati, cat si pradatori.

Pe vremea cand era ministru al Sanatatii, Daniela Bartos si-a gasit masina sparta in plina zi. Hotii au lasat-o fara geanta, bani si documente. Si fostul premier Adrian Nastase s-a plans ca i-au fost furate farurile de la Mercedes-ul de serviciu.

Nici sediile de partide nu au scapat nepradate. Sediile PC si PNL din capitala au fost sparte, iar hotii au furat banii si obiecte electronice.

Mai grav este ca in politica se fura si "tepele". In plina campanie pentru referendumul de suspendare a presedintelui, democratii au inaugurat o alee cu 322 de tepe pentru parlamentari. Va vine ori nu sa credeti, intr-o noapte, tepele au disparut.

Sunt insa politicieni care se situeaza de cealalta parte a baricadei. Presa a scris despre senatorul George Pruteanu ca ar fi furat intr-o noapte un ghidon de motoreta si borcane cu muraturi si zacusca. In aceeasi situatie se afla si fostul deputat PSD Viorel Gheorghiu, care ar fi inscenat furtul propriei masini pentru a insela societatea de asigurari.

Se fura voturi, se fura din buget, se fura prin adoptarea unor legi - sau cel putin politicienii sau ziaristii reclama acest lucru.

Hotul se striga in politica si cand vine vorba de banul public. Politicienii se acuza reciproc ca au bagat mana prea adanc banii statului. Pana si primul om in stat, Traian Basescu este acuzat de adversarii politici ca ar fi profitat de pe urma vanzarii flotei Romanie. Lucru nedovedit insa in instanta. Politicienii si guvernantii mai sunt sunt acuzati ca ar promulga legi care sa le sporeasca avutia. Parlamentarii sunt insa specialisti in votul la doua maini.

Reporterii de la "Academia Catavencu" au filmat un tanar deputat PSD Eduard Martin votand si pentru un coleg. Si nu o data, ci de doua ori. Si senatorul PRM Dan Claudiu Tanasescu a fost acuzat ca a votat de doua ori la motiunea anti-Macovei. El a negat acuzatiile. Anul trecut presa relata un fapt fara precedent in Senat: nepoata senatorului Norica Nicolai, o persoana care n-avea calitate de parlamentar, ar fi votat nestingherita proiecte de legi.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.