Ministrul Laszlo Borbely considera ca reticenta celor care nu doresc reabilitarea blocurilor va duce la transformarea acestora in ghetouri
In urmatorii sapte ani, proiectelor de regenerare urbana le vor fi alocate 1,3 miliarde de euro. „Nu intimplator, din toate cele sase axe prioritare de dezvoltare tematice, comune tuturor regiunilor tarii, proiectul de regenerare urbana integrata va primi fonduri europene in valoare de 1,3 miliarde de euro pe o perioada de sapte ani“, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in cadrul Seminarului International de Regenerare Urbana desfasurat la Bucuresti, organizat de Liga Asociatiilor de Proprietari - Habitat.

In contextul in care peste 80% din populatia urbana traieste in blocuri multietajate, cele mai multe dintre acestea fiind construite in perioada comunista, este nevoie de reabilitarea lor. „Este o problema imensa. Vom ajunge sa avem ghetouri. 58% dintre aceste blocuri vor trebui reabilitate termic“, sustine Borbely. Acesta afirma ca, spre deosebire de alte state europene, unde proportia este mai mica, Romania poate fi comparata cu Bulgaria si Albania, unde este inregistrat un numar mare de proprietari. „La noi, 97% dintre cetateni sint proprietari, pentru ca locuintele s-au putut cumpara la un pret convenabil“, spune Borbely.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.