Fostul sef al Sectiei penale a Tribunalului Bihor, Mihai Viorel a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, dupa ce Curtea de Apel Brasov il achitase.

Un complet de trei judecatori al ICCJ s-a pronuntat ieri seara, asupra recursului Directiei Nationale Anticoruptie, impotriva sentintei prin care fostul magistrat fusese achitat.

Fost sef al sectiei penale de la Tribunalul Bihor, Mihai Viorel a fost acuzat ca a luat mita, iar sentinta este irevocabila. Instanta a mai hotarat confiscarea sumei de 135.000 de marci germane, despre care procurorii sustin ca ar fi contravaloarea mitei primite de catre fostul judecator.

In luna iulie 1998, inculpatul Mihai Viorel a a primit in trei transe, suma de peste 100.000 DM, de la sotia unui inculpat, pentru a pronunta o hotarare judecatoreasca favorabila acestuia, informeaza NewsIn.

Ca urmare a acuzatiilor care i-au fost aduse, Mihai Viorel a demisionat din magistratura in anul 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.