Agentia de presa Basilica, care face parte din trustul media al Patriarhiei Romane, va fi lansata la inceputul anului viitor si va transmite zilnic informatii religioase, culturale si sociale, informeaza NewsIn.

"Avand un centru media din care fac parte un post de radio, o televiziune si un cotidian, lipsea o agentie de stiri, care sa furnizeze informatii pentru aceste institutii. Aceasta agentie va furniza informatii pentru toata presa bisericeasca din Romania, dar si pentru celelalte institutii de presa interesate de aceste stiri", a afirma purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a mai spus ca agentia Basilica nu va fi in concurenta cu celelalte agentii de presa de pe piata si ca aceasta nu are scop comercial. "Nu suntem in competitie cu nimeni. Este o agentie cu scop misionar, nu comercial", a mai declarat parintele Constantin Stoica.

Constantin Stoica a mai spus ca stirile agentiei vor fi furnizate de colaboratorii din toata tara ai bisericii, care au studii teologice si experienta in media. "Biserica Ortodoxa Romana are o infrastructura de colaboratori in toata tara, teologi cu experienta in media. Acestia vor oferi, cu precadere informatii din mediul bisericesc, dar vor fi si stiri culturale sau sociale", a afirmat parintele Constantin Stoica.

Trustul media dezvoltat de Prea Fericitul Daniel pentru Biserica Ortodoxa Romana poarta acelasi nume ca si agentia de presa, Basilica si este format, in prezent, din postul de radio Trinitas, care detine 27 de frecvente, patru publicatii, cotidianul "Lumina" si editia de duminica a cotidianului, "Lumina de duminica", lunarul "Candela Moldovei" si trimestrialul "Teologie si Viata", precum si postul Trinitas TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.